Advies

Advies

Graag help ik je bij de zoektocht naar een passend zadel. Wil jij je huidige zadel laten nakijken, of ben je op zoek naar een nieuw zadel? Ik geef graag advies. 

Een pasconsult duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Bij een pasconsult begin ik met een vraaggesprek zodat ik alle benodigde informatie heb om jullie als combinatie verder te helpen. Daarna palpeer ik de rug van het paard. Ik voel of er verschillen zijn in temperatuur, in spiertonus en of er gevoelige plekken zijn op de rug, schouders of in de singelgroeve. Ook check ik de bespiering van de schouders, en de stand van het bekken. Door het maken van een template leg ik de belangrijkste vormen van de rug op papier vast.

Na het beoordelen van het paard op stand bekijk ik het paard in stap en draf op een rechte lijn. 

Als je zelf al een zadel hebt controleer ik of het zadel nog recht is, of er geen breuken in de boom zitten, of de webbing en singelstoten nog veilig zijn en of de vulling nog veerkrachtig en gelijk is. Uiteraard wordt de algemene staat van het zadel ook beoordeeld. Nadat het zadel gecontroleerd is, bekijk ik hoe het op het paard past en hoe de ligging nog geoptimaliseerd kan worden. Wanneer het zadel op stand netjes ligt gaan we een stukje rijden en bekijk ik hoe het zadel in beweging ligt en hoe de ruiter in het zadel zit.  Als dit allemaal goed is sluiten we het consult af. Indien er nog onderhoud of reparatie nodig is aan jouw zadel kan ik het eventueel meteen meenemen, en dan repareer ik dit in mijn werkplaats. Wij spreken van te voren af wanneer het zadel weer opgehaald of afgeleverd kan worden. 

Heb je zelf nog geen zadel, of past het zadel niet? Dan gaan we door naar het passen van een aantal andere zadels. Omdat we bij het maken van de afspraak al wat dingen besproken hebben, heb ik een aantal zadels kunnen selecteren die geschikt kunnen zijn voor jullie. Deze zadels pas ik eerst op stand en ik pas ze eventueel wat aan. De zadels die een goed passen testen we uit in beweging, met ruiter in het zadel. Als het zadel past voor zowel paard als ruiter sluiten we het pasconsult af met het adviesgesprek. Wanneer je het zadel wilt bestellen bespreken we alle mogelijkheden en de levertijden. Sommige zadels heb ik op voorraad en die kan ik dan meteen bij je achterlaten, maar dit is niet bij alle modellen en maten het geval. De levertijd van een zadel wat bij de leverancier besteld moet worden of nog speciaal voor jullie in productie moet, bespreken we tijdens het adviesgesprek.

Wanneer er een nieuw zadel besteld wordt zit het afleveren en de nacontrole bij de prijs in. Bij aflevering van het zadel pas ik het zadel af op het paard. En tijdens de nacontrole kijk ik de vulling na en vul ik eventueel bij. De nacontrole vind plaats als er 20 uur met het nieuwe zadel is gereden.

Eerste zadelpasconsult

Eerste pasconsult inclusief bijvullen

Vervolg consult (tweede en volgende voor hetzelfde paard en zadel)

€ 60,-

€ 75,-

€ 50,-