Onderhoud

Onderhoud

Het is enorm belangrijk om harnachement goed te onderhouden. Goede verzorging van het leer voorkomt dat het gaat uitdrogen en gaat scheuren. Door middel van goed onderhoud gaat je zadel veel langer mee en blijft het er mooier uit zien.

Heb jij geen zin om zelf je zadel in te vetten, of weet je niet hoe dat moet? Ik help je graag. Alle benodigde spullen heb ik op voorraad. Maak een afspraak om jouw zadel (of ander leren harnachement) langs te brengen, dan zorg ik dat het leer goed verzorgd wordt.

Onderhoud je je zadel liever zelf? Let dan op dat je de zitting, knievlakken en kussens niet met olie behandelt. Olie maakt het leer op die plekken te zacht waardoor het makkelijker uit rekt en vervormt. Hierdoor kunnen er rimpels op de zitting en knievlakken ontstaan. De wol in de zadelkussens kan niet tegen olie wat het leer doordringt en dan krijg je sneller proppen.

Wat voor producten je het beste kunt gebruiken is afhankelijk van het type leer. Twijfel je? Je mag mij altijd een mail sturen met je vraag.

Onderhoudsbeurt zadel (het leer schoonmaken, voeden en beschermen)

Onderhoudsbeurt zadeltoebehoren (beugelriemen, singel) 

Onderhoudsbeurt hoofdstel

 

Overig onderhoud op aanvraag

€50,-

€15,-

€15,-

 

Bij het afleveren van meerdere spullen voor een onderhoudsbeurt 10% korting.